dilluns, 4 de juliol del 2016

La cooperació amb els centres educatius

AMPA’s, direccions i Associació Esportiva Can Deu:  un treball en equip.


Durant més de 25 anys l’AECD organitza i gestiona les activitats esportives i culturals de diferents centres educatius. A pesar de que el lleure escolar es realitza a cada centre per l’AECD el sentim com una activitat pròpia ja que el naixement de l’Associació va lligat a la necessitat d’oferir unes activitats de lleure educatives, de qualitat i accessibles a tota la societat.

En aquest temps la societat ha canviat i, afortunadament, s’ha avançat i cobert necessitats socials i individuals. Aquest fet ens obliga a adaptar-nos constantment a repensar l’organització, les activitats, la comunicació... Però sense oblidar que som una entitat de persones i per les persones amb l’objectiu de fer una societat millor i més justa. 





Així el nombre i tipus d’activitats s’ha anant incrementant i adaptant a les demandes socials, configurant l’actual programa de lleure per a nens, nenes i joves.



EXEMPLES D’ACTIVITATS DEL PROGRAMA DE LLEURE
  • Iniciació esportiva
  • Esports d’equip (bàsquet, futbol sala, handbol, voleibol...)
  • Esports individuals (karate, aeròbic, taekwondo, zumba, go dance, hip hop, badminton...)
  • Teatre, expressió corporal, dansa...
  • Sortides familiars
  • Tallers (manualitats, cuina, pintura...)
  • Formació (empenta escolar, anglès, informàtica...)
  • Ludoteca
  • Acollida matinal
  • Casal d’hivern
  • Casal d’estiu

El que no ha canviat i la concepció que tenim d’aquestes activitats i el treball en equip que es realitza amb les AMPAS i/o direccions dels centres educatius. De fet, amb els centres que col·laborem hi ha una coincidència total en el model de gestió de les activitats extraescolars.

Principis del programa de lleure extraescolar de l'AECD:
*       Participació directa dels centres educatius (mestres, professors, AMPA’s, famílies).
*       Entitat poliesportiva, per oferir una oferta àmplia i permetre l’elecció esportiva dels nens, nenes i dels joves.
*       Utilitzar l’esport com a un bon contingut per l’educació en el lleure. Potenciant l’aspecte formatiu i recreatiu de l’activitat física “esport per a tothom” i col·laborant en la formació integral dels nens i joves.
*       Participar competitivament en els Jocs Esportius Escolars.
*       Complementar l’oferta esportiva amb activitats culturals, formatives i socials per completar l’espectre global de les activitats d’educació en el lleure.
*       Treballar intencionadament l’adquisició dels valors positius que pot oferir l’esport i les activitats de lleure.
*       Utilitzar persones qualificades per executar els programes.
*       Ésser una entitat oberta a la societat, mantenint comunicació constant amb entitats socials i l’administració.

Aquesta coincidència en els principis permet una estreta col·laboració amb les AMPA’s, on les reunions que es realitzen amb el coordinador de l’entitat permeten definir l’oferta d’activitats, models de difusió, seguiment dels programes i tècnics, valoració de les activitats, activitats de promoció...




L’objectiu principal sempre són els nens, nenes i joves, el seu desenvolupament integral i per aquest motiu cerquem els millors professionals disponibles per garantir unes activitats educatives alhora que lúdiques.

AMPAS I CENTRES EDUCATIUS AMB ELS QUE COL·LABOREM:
  • CEIP Alcalde Marcet
  • CEIP Andreu Castells
  • CEIP Calvet Estrella
  • CEIP Can Deu
  • CEIP Floresta
  • IES Jonqueres



En aquesta relació sempre volem recordar els nostres trets característics:
§  Una entitat privada sense ànim de lucre. On la finalitat és el foment, el desenvolupament i la pràctica continuada de l’activitat física, l’esport i les activitats culturals i formatives.
§  Una entitat de ciutat, implicada en les dinàmiques associatives i en les comissions i grups de treball per la millora del nostre entorn. Una entitat que treballa i potencia la xarxa d’associacions de Sabadell i que incorpora a la ciutadania.
§  Una entitat que presta serveis als ciutadans. Que cerca solucions a les necessitats de la comunitat en diversos àmbits: social, esportiu, cultural, formatiu i de lleure. Que els interrelaciona per incrementar la qualitat de vida de les persones.