LES PROFESSIONALS DE LA PART SOCIOEDUCATIVA DE L'ENTITAT,
HEM PARTICIPAT AQUEST DIMECRES 1 DE MARÇ AL CASAL PERE QUART.
Emmarca dintre del Pla Local de Joventut i va adreçada a professionals que treballen amb joves a diferents àmbits, educatius i del lleure. s'ha posat de manifest els problemes de salut mental que pateixen els joves arran de la pandèmia i com afrontar-los.
S'ha obert la jornada amb la ponència de Jaume Funes, psicòleg i educador amb una llarga experiència amb intervenció amb els joves. Des del seu punt de vista "és millor garantir que prevenir", escoltar als joves, les seves pors, els seus malestars i els seus problemes, no es pot diagnosticar una depressió a un jove, quan potser només es tracta d'un problema puntual i passatger, al llarg de la seva experiència, els joves sempre han viscut amb incertesa i neguit aquesta etapa de les seves vides, en altres temps i context social.
A la segona part de la ponència la Taula Rodona ha estat representada per les persones referents que treballen directament amb joves des de diferents serveis: Iris Pallàs, psicòloga de l'assessoria d'acompanyament emocional de l'Oficina Jove; Cecilia Sánchez Moscona, referent de benestar emocional i comunitari de l'equip d'atenció pediàtrica territorial Sabadell Nord; Marta Jiménez, treballadora social d'hospitalització de salut mental infantojuvenil del Parc Taulí; i Aina Mañosa, terapeuta ocupacional, referent del programa Tarda Jove del servei de rehabilitació comunitària Antaviana (salut mental) del Parc Taulí.
L'objectiu és el treball en xarxa amb tots els serveis i la resta de la Comunitat Educativa, encara que falten molts recursos perquè tothom estigui assabentat del que fa la resta i hi hagi una comunicació fluida, en general el projecte engegat es valora positivament.